TERUGBLIK 2019

Bij aanvang en tijdens de bijeenkomst op 8 december 2019 werden wij prettig verrast door een droge periode nadat het heel de dag had geregend en gestormd!

Het openingswoord werd gedaan door Anton Kleintjens.
Naast de muzikale invulling zorgde hij  samen met dochter Marloes ervoor dat alle namen uit de memoriam lijst werd genoemd.

Ellen van der Ven las ook dit jaar weer enkele gedichten uit haar bundel voor.

Leden van de Koninklijke Fanfare St. Joseph begeleidden het geheel met prachtige muziek en gingen de aanwezige bezoekers voor tijdens de rondgang over de begraafplaats.

Sandra Bongers speelde, na de sluitingsminuut, op haar trompet “blijf mij nabij”.

In het teken van milieupreventie werden geen ballonnen meer opgelaten maar vond een rondgang  plaats waarbij iedereen werd voorzien van een verlichtte lampion.

Op deze wijze werd op Heerlerheide bijgedragen aan de ketting van licht die over de gehele wereld op deze dag wordt gemaakt.

Dit jaar werd door onze vrijwilligers een prachtige levensgrote “engel” gemaakt waar tevens plek was voor het deponeren van de wenskaartjes aan onze geliefden. De bezoekers reageerden dan ook zeer positief over deze gewijzigde opzet alsmede lof voor de vernieuwde kribbe.

Zoals elk jaar werd aan iedereen koffie, warme chocomel en lekkers aangeboden en aan het einde van de bijeenkomst, nadat de ontstoken fakkels gedoofd waren, werden er glazen theelichthouders (met opdruk Wereldlichtjesdag Heerlen) uitgedeeld bij het verlaten van de begraafplaats.

Om dit alles mogelijk te maken, danken wij onderstaande sponsoren alsmede Scouting Pytheas,

Koninklijke Fanfare St. Joseph en alle vrijwilligers die vanaf de ochtend en dagen daarvoor bezig zijn  geweest met de voorbereiding.

Heel veel dank hiervoor namens,

Vrijwilligerscomité Wereldlichtjesdag Heerlen

Wij mochten reeds steun ontvangen van:

Steenhouwerij
D. Bethlehem vof